Kategoriarkiv: NO

Fokus: Läsning

Happy New Year! 2016

Vi har idag lagt fokus på läsning och lässtrategier. Vi kommer under terminens gång arbeta mycket med hur man läser olika texter och arbeta med olika strategier för att få en förståelse för vad man läser. Vi vill gärna att ni hemma pratar om hur man läser och vad man kan göra för att göra läsningen hemma mer lustfylld men även fokuserad. Se gärna på filmen tillsammans. Pluggkoden- Strategier för läsning Vi har sett på avsnittet idag och kommer att arbeta utifrån den bland annat.

Fil 000 (1)

Utflykt torsdag

Hej!

Följande inlägg skrevs för ett tag sedan och skulle ha lagts ut i bloggen samma dag men en miss gjorde att det inte blev publicerat. Eleverna fick även all information med sig hem skriftligt med en talong som skulle fyllas i och skickas tillbaka. Hoppas att alla har möjlighet att fixa matsäck och kan följa med i morgon.
Ber om ursäkt att jag missade att publicera informationen!

Mvh,
Petra

————————————-

Dags för utflykt!

Torsdagen den 4 juni ska 4Mc på utflykt tillsammans med Naturskolan med temat Liv i vatten.

Samling kl 8.15 vid bänkarna utanför skolan för gemensam promenad eller senast kl 8.45 vid parkeringen vid Pommernvägen 15 för er som har lämnat in lapp om det.

Efter utflykten tittar vi på niornas show och skoldagen slutar efter den. Glöm inte att sjukanmäla som vanligt innan klockan 8 vid sjukdom.

Du måste ha med dig egen matsäck och dryck som kan intas ute så att du slipper vara hungrig och törstig under dagen

Vi kommer att vara utomhus även om det regnar så alla ska ta med regnkläder, stövlar och kanske ett par extra strumpor.

Vi håller tummarna för en härlig dag tillsammans där vi utforskar liv i vatten.

// Petra & Madelene

Kemiuppdrag 8

Idag gjorde klassen kemiuppdrag nr 8. Man skulle droppa 6 droppar rödkålssaft på en struken sked av varje okänt pulver. Igår droppade vi 6 droppar jod på pulvren. Det var spännande att se vad som hände och vi tränade på att ställa hypoteser innan vi testade.

  

Kemiuppdrag 5 & 6

Spännande att titta på kristallerna som har bildats efter filtreringen och sedan se vad som händer med pulvren när man droppar 6 droppar ättika på de.

(null)