Kategoriarkiv: Olweus

Olweusinfo – Känslan oro

Vi har idag pratat om känslan oro. Vad är oro? Varför känner man oro? För- och nackdelar med oro. Vad ska man göra om man känner oro?
Vi har även pratat om att det är jätteviktigt att om någon visar att den inte mår bra så ska man utan tvekan meddela en vuxen.
Barnkonventionen slår fast vid att vi, vuxna, måste hjälp alla barn så att de ska känna sig trygga.

Vi startade med att se en film från Evas känslokoll och utifrån den diskuterade vi filmen. De elever som inte kunnat närvara idag rekommenderas det att se på den så fort som möjligt.

 

Flippat föräldramöte

Det börjar bli mer och mer vanligt att lärare arbetar med s.k. flippat klassrum. Flippat klassrum betyder att man som lyssnare/elev ska vara förberedd och ha en viss förförståelse om vad som tas upp under kommande lektion eller föreläsning.

Vi kommer testa “Flippat föräldramöte” med er. Vi ber er se på filmen och titta på broschyren innan föräldramötet. Filmen har temat “Ungas nätvardag”, detta arbetar vi med under våra Olweusmöten som vi har med eleverna.

Arbete kring internetvanor

Under mentorstiden/Olweustiden pratar vi i klassen om att man kan känna olika i en situation och att människor kan reagera olika starkt på samma situation. Till vår hjälp använder vi oss av:

  • ”Två par mockasiner” av Lars Collmar.
  • Jag <3 internet utgiven av Statens medieråd

FullSizeRender

Rocka sockorna

Idag har vi uppmärksammat ROCKA SOCKORNA, vi har pratat om hur OLIKA vi är samt hur ALLA behövs. Alla är lika mycket värda.

Ser ni hjärtat?

Trevlig helg!