månadsarkiv: augusti 2014

Start i matematikundervisningen

Vi har nu startat upp arbetet i matematik. Vi kommer under några veckor gå igenom området statistik och inriktat oss på tabeller och diagram.

Vi har bett eleverna om att ge tips på vad de tyckte var bra i undervisningen när de hade matematiken i 3:an. Detta tar vi till oss och försöker lägga in en del i vår planering. Eleverna kom med många bra idéer.

En planering i matematik kommer inom två veckor ligga på hemsidan under ämnesfliken.

tips

Skolkläder

Från 29 augusti kan ni beställa skolkläder!

Fredag 5 september, 10.30-12.30 kan ni prova och titta på kläderna på Qben.

<a title=”Skolklader” href=”http://cms.cmsoffice.se/img/kunder/6/filer/Skolkl%C3%A4der-Sollentuna%20Musikklasser-HT14%20(1)%20(1).pdf” target=”_blank”>Klicka på denna länk: Skolgarderoben</a>

Olweus, Pussel

Vi har idag bland annat arbetat med att se hur vi pedagoger och elever hör ihop men att alla är unika. Vi har beskrivit detta som ett pussel. Varje elev är som en pusselbit, alla behövs och är unika.

Eleverna arbetade mycket fint ihop och fick tillslut ihop pusslet. Detta pussel kommer vi att sätta upp på väggen i korridoren.

Pusselläggning

Pusselläggning

Ett färdigt pussel

Ett färdigt pussel

Informentor

Nu har vi skickat ut ett mail via Infomentor.
Ni som inte har fått ett testmail från oss har nog inte skrivit in era uppgifter på Infomentor.
Vi skulle gärna se att ni skriver in era uppgifter där så att vi lätt kan skicka mail till er föräldrar om det är något akut alla föräldrar behöver se.

Första veckan och kom-ihåg inför nästa

Här är premiär-inlägget för oss på bloggen!

Kort om veckan:

Eleverna har fått träffa idrottsläraren Fredrik och hans alias, hästen Råjne.
Han berättade att eleverna kommer ha idrott utomhus framöver och att det är viktigt att barnen har uteskor och överdragskläder ifall det är kyligt. Och handduk och tvål förstås.

Eleverna har även stiftat bekantskap med Lena, vår bibliotekarie. Lena och vi mentorer blev mäkta imponerade av elevernas läs-intresse och uppmärksamhet under genomgången i biblioteket.
IMG_5357

De flesta av eleverna har nu gjort presentationer om sig själva med hjälp av rekvisita. De har varit otroligt kreativa i sina presentationer och såväl vuxna som barn har uppskattat att lära sig mer om sina nya kamrater. De som ännu inte presenterat gör det på måndag.

Alla har nu haft sina första utvecklingssamtal och det har varit skönt att få träffas såpass tidigt på terminen för att skapa goda förutsättningar för goda relationer framöver!

Några barn har ännu inte lämnat in kuvertet med alla ifyllda papper (som ni föräldrar fick på mötet). Det är brådskande och vi är tacksamma om ni kan fylla i dem snarast och lägga ner kuvertet i skolväskan innan måndag.

Nästa vecka:

Måndag: Inskolningsdag 08.15-12.00

Tisdag: Ordinarie schema följs från och med idag!
Skolfoto 12.55 för klassen

Onsdag: IDH första lektionen. Kom ombytta!

Ha en riktigt trevlig helg!

Vänligen, Madelene och Sarah