månadsarkiv: september 2014

Problemlösningsarbete v38

Problemlösning med bråk.
Vi arbetar med en arbetsgången som kallas för EPA (enskilt, par och alla). Eleverna får ett problem från pedagogen. Först arbetar man enskilt med problemet, därefter får man arbeta och samtala om problemet i par och till sist går vi igenom, problemet och elevernas lösningar, tillsammans.

IMG_0229.JPG

Vecka 37 i korthet

Denna vecka har vi startat upp NTA-lådan ”Från frö till frö” Eleverna har fått tänka hur frukterna ser ut när man delar dem och hur fröna sitter samt hur dessa sprids.

Uppdrag i NTA
Petra går igenom uppgift
Arbete1
Arbete2
Arbete4

I svenska har vi börjat läsa ”Pojken som levde med strutsar” av Monica Zak. Tillsammans med den här boken kommer vi arbeta med olika lässtrategier och hur man skriver bland annat återberättande texter. Vi kommer att göra en egen bok tillsammans där elevernas tankar, bilder och texter samlas.

Under fredagen har vi sett en musikal i Turebergs kyrka. Efter musikalen fick eleverna i grupper ställa en frågor till olika partier, som står i valstugorna vid Sollentuna Centrum. Svaren ser ni nedan.
Frågor och svar från partier

Trevlig helg.

Info om nästa vecka.
-Fadderdagen på tisdag och då ska man ha matsäck med sig.
-Föräldramöte på onsdag.
-9:ordna har disco för eleverna på fredagkväll.
-Klassträff söndagen den 21 sept kl12.00 vid Bögs gård.

Hej föräldrar som har inskrivna barn på Qben!

Måndag den 22/9 har SMK stängt. Då har vi på Qben öppet mellan 09.00 – 17.00.
Viktigt är att ni senast onsdag den 10 mailar till afzad_s@edu.sollentuna.se om ert barn ska komma och i så fall starttid och sluttid.

Viktigt! Glöm ej bort att lämna info om matallergi.

Vecka 36 info

Veckan är redan slut. Undrar var tiden tar vägen?

Födelsedagsdraken

Vi har haft en riktigt härlig vecka ihop med eleverna. De visar så mycket vilja och engagemang.
Det har varit en del strul med paddorna och nätet men vi hoppas att detta vara löst nästa vecka.

Den här vecka har vi gjort ett läsförståelsetest (DLS) i ämnet svenska. Vi har även i samverkan mellan Svenska och SO pratat om hur ett klassråd går till. Eleverna har haft den här veckan på sig att öva på orden så att man förstår innebörden av de olika begreppen. Läxan testast på måndag. Eleverna har fått läxan via Showbie på kod: 7Y37N.

Under matematiken har vi gjort tabeller på elevernas födelsevikt och fördelslängden samt att de har fått göra andra undersökningar och visat detta via frekvenstabeller och diagram.

I SO har vi fördjupat oss i vad det finns för olika stora partier samt vad deras partiledare/språkrör heter. Eleverna har även fått reda på hur det ser ut i riksdagen.

På fredag nästa vecka kommer eleverna att få åka och titta på en musikal. Denna musikal visas i Turebergskyrka.

Kort info om fadderdag. Eleverna har fått hem ett dokument där det står om ”Fadderdagen” som vi kommer att ha ute vid Bögs gård den 16 september. Talongen med vårdandshavares underskrift måste vi få in senast den 10 september.

Trevlig helg!
Bilder från idrott i fiske

Fiske1

fiske2

fiske3