månadsarkiv: november 2014

Valvakan efter dagens val är över!

Valdeltagandet var i år osedvanligt högt, närmare 93%. Stämningen var hög i vallokalen och spänningen steg allteftersom dagen framskred. Hur skulle eleverna rösta? Vilka förändringar och argument skulle locka flest väljare till valurnorna? Många förstagångsväljare bidrog till god stämning i vallokalen och allt gick lugnt till. De vinnande partierna i varje klass är följande:

4Ma: MumsPartiet
4Mb: MusikIdrottsPartiet
4Mc: HälsoPartiet
5Ma: NaturePartiet
5Mb: UngdomsPartiet

Redan på tisdag får vi tillfälle att höra dem presentera sina partiprogram i Aulan för åk 4-5 och i samband med detta visas valfilmer. 150 elever kommer därefter att ta ställning för det parti de sympatiserar med och lägga en röst i valet till SMKs riksdag.

”Det ska bli intressant att se vad ett eventuellt maktskifte får för betydelse för den framtida skolpolitiken.” Säger Sarah Wikström, partiledare för Sarahs Diktatur, som förespråkat en ”hårdare skola för lata barn”. Besviken efter fiaskot i valet meddelade fröken Wikström att hon hoppar av politiken och kommer satsa mer på religion istället.

Trevlig Helg!!

Svans!

I mitten av nästa vecka (24-28/11) ska vi börja med vår ”svansdans”, så då måste alla mössens svansar vara med i skolan!

Hälsningar från Gisela

Utomhuslekar!

Hej alla föräldrar till fyrorna!
Idag inledde vi ett lekprojekt med alla elever i åk 4 på SMK. Vi blandade klasserna, delade in i grupper och lekte lärarledda lekar på skolgården. Vi kommer att fortsätta med detta varje måndag. Det var mycket uppskattat, men kallt!
Vi lade märke till att många elever inte hade rätt sorts ytterkläder på sig, om de ens hade några. Det börjar bli kallt ute, och eleverna skall vara ute på rasterna, så vi ber er hjälpa dem att få med sig/ta på sig rätt kläder på morgonen innan de ger sig av till skolan. Vantar, mössa och ytterjacka är ett måste!
Tack för hjälp!

Mvh,
Heidi, Petra, Barbro, Anna, Madelene och Sarah

IMG_1558.JPG

Ny planering, ny läxa, English: Unit 2

Hej!

Här ser ni vad vi kommer att arbeta med under de kommande veckorna. Att skriva glosorna i den blå skrivboken gäller fortfarande, men nu har vi lagt till ett moment. Eleverna skall nu läsa texten och sedan översätta den till svenska. När de fått bra uttal och flyt skall de spela in sig på Showbie. Läxan ligger under läxfliken och koden är JJ7MV.

Resultaten på Progress test Unit 1 ligger på Showbie under fliken Progress test, kod A6RV8. Där har eleverna lagt upp bilder på sina prov, de har rättat sina misstag och skrivit sin självutvärdering och vad de tycker de behöver träna mer på för att utvecklas. Jag kommer att lägga till min bedömning under dagen onsdag 12/11.

Som ni kommer att märka ger jag inte poäng, utan fokus ligger på att ge eleverna feedback, så att de skall veta vad deras styrkor och ev. utvecklingsområden är. Detta kallas formativ bedömning, och har enligt forskning visat sig vara mycket mer effektivt för elevens fortsatta lärande än poäng.

Har ni frågor eller undrar över något, hör av er, helst via e-mail. Ser fram emot fortsatt roligt arbete med era härliga barn, de är så engagerade och entusiastiska! Ert stöd betyder mycket, fortsätt att hjälpa dem med att framför allt planera tid för att göra sina läxor, kanske en påminnelse då och då, om det behövs!

Kind regards,

Barbro Anthony

Mer om formativ bedömning hittar ni här: Skolverket

IMG_1502

Lucia- och julkonsert med Sollentuna Musikklasser!

Torsdag 18 december, 19.00 i Filadelfiakyrkan

angel-8186_640

Biljettsläpp till Lucia- och julkonsert i Filadelfiakyrkan sker via Ticnet MÅNDAG 1/12, 9.00

Biljettpriser:
90 kr/barn tom 15 år på parkett och första raden
120 kr/vuxen på parkett och första raden
90 kr/biljett på samtliga platser på andra raden samt på platser med skymd sikt på första raden