månadsarkiv: mars 2016

Konsert igen!

Hej alla föräldrar i åk 5!

Den 12/4 är det konsert i Turebergskyrkan kl. 19.00. Jag skulle behöva hjälp av 3 föräldrar från varje klass. De som är sammankallande i Konsertgrupp 2 får gärna maila ut och sedan informera mig om vilka som kommer och hjälper till. Barnen ska ha något att äta med sig. Klädsel har vi inte spikat än. Vi börjar repa kl. 17.00 i kyrkan.

Eftersom kyrkan är liten så kan man köpa 2 biljetter/barn. Biljetter köpes på plats. Ta med kontanter! 60 kr vuxen. Barn under 12 år 30 kr.

Glad påsk och tack för att jag får låna era underbara barn!

Anna

Improvisationsteater

Enligt syftestexten i LGR11 för svenska, ska undervisningen stimulera eleverna att uttrycka sig genom olika estetiska uttrycksformer. Detta försökte vi vi göra under torsdagens lektion. Vi avslutade bokcirkeln med en improvisationsteater. Eleverna fick 17 minuter på sig att komma på vilken scen eller sammanfattning av sin bok, som de ville framföra i grupp framför klassen.

Eleverna gjorde en strålande insats.

improv

 

Matteuspassionen

I helgen smäller det!

Vi samlas kl. 12.30 på lördag i Gustav Vasa kyrka vid Odenplan för repetition som pågår till kl. 13.20.

På söndag samlas vi kl. 13.00 i samma kyrka. Vi repeterar till klockan 15.10 och därefter bjuder kyrkan på fika. Banan, bulle och saft.

Klockan 16.00 börjar konserten. Barnen sjunger i första och sista satsen i akt 1. Totalt tar första akten ungefär 1 timma och 15 minuter. Därefter är det paus. Då kan barnen gå hem om de inte vill stanna kvar för att se resten av konserten. Eleverna tar sig till och från rep och konsert på egen hand. Samma tider gäller för medverkande föräldrar.

Barnen har svart nedtill och snygga skor som passar för kyrkokonsert. Konserttröja får de av oss under veckan. Det kan vara bra att ha en vit t-shirt som man kan ha under pikén de får av oss.

Vi har repeterat med dirigenten idag på körtimman och han var jättenöjd!

Ska bli så roligt!

Varma tröjor

Nu så här på vintern kan det vara kyligt i skolan. Vi rekommenderar en tjocktröja över T-shirten eller linnet eftersom man inte ska ha en fuktig jacka på sig inomhus.