månadsarkiv: juni 2017

Stort tack!

Vi vill tacka er alla, både elever och vårdnadshavare, för dessa händelserika tre år.

Vilka underbara ord ni skickade med oss på vägen, dessa kommer stanna hos oss!

Glad sommar! Madelene och Sarah

Ang mentorsdagen och avslutningsdagen

Om det finns elever som kan ta sig själv till och från Rösjö-camping ska ni maila masjo_s@edu.sollentuna.se så att vi mentorer har koll.

Mer info står i kalendern.

Vi kommer att bjuda eleverna på tårta på avslutningsdagen.
Vi vill tänka på miljön och inte köpa in engångstallrikar och glas, vi vill gärna att eleverna tar med sig en egen tallrik och glas samt sked, gärna en extra om någon har glömt. Tack för hjälpen.

Mer information står i kalendern.

Rollbot-koding

Hej,

Jag har varit i klass 6Ma och haft 2 lektioner i Rollbot-programmering. I höstas hade jag en helg-kurs i programmering på NOX academy. I kring 10 lektioner byggde vi bit-för-bit en Rollbot. Vi blinkade lysdioder, tutade högtalare och körde motorer innan vi till sist hade Rollbot-race. Varje lektion presenterade ett grundläggande kod-begrepp (t ex for-loopar) och så övade vi på det. Det var en intensiv helg (både för mig och barnen!), alla lärde sig mycket och nästan alla hängde med hela tiden.

Det var denna kurs som låg till grunden för lektionerna. Första tillfället visade jag lite grunder och vi kodade lite lysdiod-blinkningar tillsammans. Under veckan som följande fick barnen fått välja att koda en ”dans” och nästa gång jag kom var det show-time! Se länk: http://11.sollentuna-musikklasser.se/?p=290236

Flera elever har frågat Madelene var man kan lära sig mer. Det finns mycket både på nätet och som olika kurser. Men jag har inte hittat något där man skriver ”riktig” kod med text och bygger något fysiskt. Oftast är programmering (t ex Scratch) drag-and-drop av byggstenar och så händer något på datorskärmen. Och det är inte alls lika påtagligt.

Så, om det finns intresse från tillräckligt många barn och någon mer förälder, tänkte jag att man kunde köra en programmeringskurs till hösten. Då kanske man ska prova att köra 5 kvällar à 2 timmar. Det ger mer tid att smälta vad man lärt sig och kanske öva lite mer.

Låter det kul? Mejla i så fall kristian.lindskog(snabel-a).gmail.com så ser vi hur stort intresset är. Jag vill gärna ha svar under Juni så att vi kan planera. Och glöm inte att berätta om du som förälder vill hjälpa till.

/Kristian